viernes, 23 de marzo de 2007
versión en castellano
VISOR’07 III JORNADA LITERÀRIA
LA NOVEL·LA EMERGENT
[21] [04] [2007]
12 h Albert Sánchez Piñol
L'arquitectura de la novel•la
13 h Care Santos + Álvaro Colomer
Indrets de la nova narrativa
17 h Sergi Doria
Novel•la catalana i emergència barcelonina
18 h Carlos Villarrubia + Francisco Casavella
Barcelona, territori interminable
19 h Ignacio del Valle + Vanessa Montfort
La novel•la infidel: nova generació de narradors
Entrada gratuïta
Inscripcions: visor07@terra.es
Sala Polivalent Vil·la Casals
Av. Palfuriana, 59
43880 Sant Salvador (El Vendrell)
Tarragona
ORGANITZA
HI COL·LABOREN
VISOR’07 és la continuació d'un projecte que la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell va començar fa tres anys, amb l'objectiu de difondre la literatura i els seus diferents gèneres i amb la voluntat de convertir aquest municipi en un centre de debat cultural en el qual la veu dels escriptors servís per acostar-los a un públic que busqués referents en la cultura.
La jornada tindrà com a eix comú la novel•la, prestant especial atenció als autors d'una nova generació que creix literàriament sense els condicionaments socials dels seus predecessors.
Una generació que abandona la responsabilitat política dels qui van viure sota la influència de la dictadura i que recuperen la narració com una manera d'aproximar-se als lectors. Són escriptors que propicien l'aparició de múltiples subgèneres recorrent, unes vegades, a noves tècniques narratives i, d'altres, reprenent fórmules de caire més clàssic.
ALBERT SÁNCHEZ PIÑOL
Albert Sánchez Piñol (Barcelona, 1965). Antropòleg i escriptor. És autor del llibre de relats breus Les edats d’or (2000), l’assaig satíric Pallassos i monstres (Ed. La Campana, 2001; Payasos y monstruos, Ed. Aguilar) i les novel•les La pell freda (Ed. La Campana, 2002; La piel fría, Edhasa), finalista en l'edició de 2003 del Premi Llibreter de narrativa i Premio Ojo Crítico de narrativa en la seva edició de 2003 en la versió castellana, i Pandora al Congo (La Campana, 2005; Pandora en el Congo, Ed. Suma de letras), amb què va guanyar el Premi Crítica Serra d'Or de novel•la el 2006.
Les seves obres han estat traduïdes a diversos idiomes.
CARE SANTOS
Care Santos (Mataró, Barcelona, 1970). Periodista i escriptora. És autora de més d'una trentena de títols entre novel•les, llibres de relats i literatura per a joves i nens. Ha obtingut els guardons més importants en el camp de la literatura juvenil, entre ells el Gran Angular (Los ojos del lobo, 2004) , l'Edebé (Laluna.com, 2003) o l'Alandar (El Anillo de Irina, 2005). Entre els seus títols destaquen els llibres de relats Intemperie (Páginas de Espuma, 2004) i Solos (Pre-textos, 2000); les novel•les Aprender a huir (Seix Barral, 2002) i El síndrome Bovary (Algaida, 2007). Recentment ha estat finalista del Premi Primavera de Novel•la amb la novel•la La muerte de Venus (Espasa, 2007). La seva obra ha estat traduïda a diversos idiomes.
ÁLVARO COLOMER
Álvaro Colomer (Barcelona, 1973). Escriptor i periodista. Ha publicat les novel•les La calle de los suicidios (Círculo de Lectores, 2000) gràcies al suport d'Alberto Vázquez-Figueroa, i Mimodrama de una ciudad muerta (Siruela, 2004). Com a periodista ha publicat el llibre de relats basats en fets reals Se alquila una mujer. Historias de putas (Martínez Roca, 2002), un document on es repassen tots els àmbits de la prostitució espanyola. També ha participat en nombroses antologies de contes, entre les quals cal remarcar Que la vida iba en serio (MR, 2004) i Tierra de nadie (MR, 2006). És col•laborador habitual de La Vanguardia, Qué leer, Yo Dona i altres publicacions del mateix caràcter.
IGNACIO DEL VALLE
Ignacio del Valle (1971) va néixer a Oviedo, encara que actualment resideix a Madrid. Dedicat en exclusiva a l'escriptura, ha publicat fins a la data quatre novel•les amb excel•lents crítiques: Cómo el amor no transformó el mundo, El arte de matar dragones (Premi Felipe Trigo), El abrazo del boxeador (Premi Asturias Joven) y De donde vienen las olas (Premi Salvador García Aguilar). A més, ha rebut més de quaranta premis estatals de relat curt. Col•labora amb relats i articles en diversos periòdics i revistes, i ha actuat com a ponent en diversos congressos literaris. El tiempo de los emperadores extraños. és la seva cinquena novel•la.
VANESSA MONTFORT
Vanessa Montfort (Barcelona,1975). Autora teatral, novel•lista i periodista. És llicenciada en Ciències de la Informació i en Comunicació Cultural i Televisió per la Universitat Complutense de Madrid, ciutat en la qual resideix. Ha estudiat teatre i narrativa i ha desenvolupat la seva carrera com a entrevistadora i comunicadora en diversos àmbits periodístics i artístics. (ABC Cultural, Telemadrid, El Teatro Real o El Corral de Comedias de Alcalá de Henares). Va dirigir durant tres anys l'associació ACCAI, organitzant trobades amb artistes d'àmbit estatal i internacional. El 1999 va escriure i dirigir la comèdia Quijote´s Show per al Círculo de Bellas Artes. L'any 2003 va escriure Paisaje Transportado. El 2006, per a la Unión de Actores i la Comunidad de Madrid, escrigué Estábamos destinadas a ser ángeles. Aquest mateix any va guanyar el XI Ateneo Joven de Sevilla, amb la seva primera novel•la El ingrediente secreto.
CARLOS VILLARRUBIA
És llicenciat en periodisme per la UAB, escriptor, autor multimèdia, lletrista de cançons i director d'espais televisius. Ha col•laborat com a reporter i periodista en nombrosos programes de televisió per a diferents cadenes. Com a lletrista de cançons ha compost per a Lucrecia, Hilario Camacho, Martirio, Cómplices, Rosario i un llarg etcètera. En teatre ha estat autor dels llibrets dels muntatges musicals Ángeles y demonios, Viva Vivaldi i María la Candelaria. És autor dels monòlegs teatrals Barceloca per a Sílvia Marsó i Será leyenda luego per a Paola Dominguín. És memorialista en l'espai “Tot va bé” del Canal Català TV.
FRANCISCO CASAVELLA
Francisco Casavella (Barcelona, 1963). Ha publicat El Triunfo (1990), duta al cinema el 2007 per Mireia Ros; Quédate (1993); Un enano español se suicida en Las Vegas (1997), duta al cinema el 2002 amb el títol de Volverás per Antonio Chavarrías; El secreto de las Fiestas (1997), i El día del Watusi (tres volums, 2002-2003). Ha escrit el guió Antártida (Manuel Huerga, 1995). Col•labora habitualment en El País.
SERGI DORIA I ALBURQUERQUE
Sergi Doria i Alburquerque (Barcelona, 1960). És periodista, doctor en Ciències de la Comunicació amb la tesi La voluntat cosmopolita (1999) i professor de Teoria i Història del Periodisme a la Universitat Internacional de Catalunya i la Universitat Ramon Llull. Entre el 1985 i el 1991 va ser director de la Guía del Ocio i cronista cultural i crític literari a El País, El Periódico i l'Avui. En l'actualitat escriu al suplement cultural del diari ABC i a Revista de Libros, Revista de Occidente, Qué Leer, Turia i El Noticiero de las ideas. És autor d'un llibre-reportatge sobre els barris de Barcelona, La Guineueta (1995), ha publicat Imatges 1930. Barcelonins i moderns (La Campana-Diputació de Barcelona, 2004) i ha coeditat amb Sergio Vila-Sanjuán Passejades per la Barcelona literària (Grup 62-Ajuntament de Barcelona- Fundación Germán Sánchez Ruiperez), en el marc de l'Any del Llibre i de la Lectura de 2005. S'ha encarregat de l'edició del llibre Boston-Barcelona i ha coordinat a CaixaFòrum el cicle de debats Com ens venen les notícies. Les entranyes del periodisme.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario